Geroosterde groenteschotel

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng alle gesneden groenten in een grote kom.
  3. In een aparte kom, meng de olijfolie, knoflook, tijm, zout en peper.
  4. Giet het olie-kruidenmengsel over de groenten en meng goed zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn.
  5. Verspreid de groenten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze gaar en lichtbruin zijn. Halverwege de baktijd kun je de groenten voorzichtig omscheppen.
  7. Optioneel: Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas voordat je serveert.
  8. Deze geroosterde groenteschotel is veelzijdig en kan als bijgerecht of als hoofdmaaltijd worden genoten. Smakelijk eten!