Geroosterde groenteschotel
Ingrediënten:
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 2 wortelen, in plakjes
- 1 rode ui, grof gehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in plakjes
- 1 broccoli, in kleine roosjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng alle gesneden groenten in een grote kom.
- In een aparte kom, meng de olijfolie, knoflook, tijm, zout en peper.
- Giet het olie-kruidenmengsel over de groenten en meng goed zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn.
- Verspreid de groenten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze gaar en lichtbruin zijn. Halverwege de baktijd kun je de groenten voorzichtig omscheppen.
- Optioneel: Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas voordat je serveert.
- Deze geroosterde groenteschotel is veelzijdig en kan als bijgerecht of als hoofdmaaltijd worden genoten. Smakelijk eten!