Vegetarische linzensoep

Ingrediënten:

  • 1 kop gedroogde groene of bruine linzen, goed gespoeld
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter groentebouillon
  •  Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse peterselie voor garnering

  Bereiding: 

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortelen, selderij en knoflook toe. Bak ze tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder en kurkuma toe. Roer goed door.
  3. Voeg de linzen en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen gaar zijn (ongeveer 25-30 minuten).
  4. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  5. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie.

  Een voedzame, hartverwarmende linzensoep die rijk is aan eiwitten en vezels. Eet smakelijk!