Golden milk

Voor het maken van golden milk maak je eerst kurkuma pasta.

Ingrediënten kurkuma pasta:

  • 120 gram biologische kurkuma poeder
  • 3 kopjes water
  • 3 tl vers gemalen zwarte peper
  • 3 el kokosolie

Doe alles (behalve de kokosolie) in een steelpannetje en breng aan de kook. Door het koken wordt de opname van de peper goed gemixt met de kurkuma. 

Haal van het vuur en voeg de kokosolie toe. Goed door roeren en de kurkuma pasta laten afkoelen. De combinatie van zwarte peper en kokosolie wordt de opname van dit krachtige kruid verterkt. 

Je kunt de kurkuma pasta in een glazen pot 3 a 4  weken bewaren in de koelkast

Ingrediënten Golden milk:

  • 1 flinke theelepel van de kurkumaPasta
  • Plantaardige melk (amandelmelk , rijstmelk, kokosmelk)
  • Snufje kaneel (optioneel)

Doe de kopjes melk met de kurkuma pasta in een pannetje en warm rustig op. Zorg dat het niet gaat koken! Als het op temperatuur is, giet je het in een kopje. Voeg naar smaak nog wat kaneel toe en enjoy!