Quinoasalade met geroosterde groenten
Ingrediënten:
- 1 kop quinoa, gekookt volgens de verpakking
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 wortel, in plakjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 handvol cherrytomaten, gehalveerd
- 50 gram feta kaas, verkruimeld
- Vers sap van 1 citroen
- Een handvol verse basilicum, fijngehakt
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng de courgette, rode paprika, wortel en rode ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout, peper en oregano. Rooster in de oven gedurende 20-25 minuten of tot de groenten gaar en licht gebruind zijn.
- In een grote kom, meng de gekookte quinoa met de geroosterde groenten.
- Voeg de gehalveerde cherrytomaten, verkruimelde feta, citroensap en verse basilicum toe. Meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
- Serveer warm of koud.
Geniet van je gezonde quinoasalade!